Uw digitale snelweg

Tips

Gehackt worden is iets wat iedereen kan overkomen.   Gelukkig zijn er online al veel tips en tricks te vinden die u kunnen helpen om deze kans te verkleinen of  om te kijken  hoe veilig u op dit moment diverse zaken hebt ingeregeld.  Wij hebben  een aantal hiervan op een rijtje gezet:

De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen zijn opgesteld om ondernemers te helpen de basisbeveiliging in te laten stellen. Ondernemers die de 5 basisprincipes opvolgen, vergroten hun weerbaarheid tegen cyberrisico’s die de bedrijfsvoering kunnen verstoren.

Alert Online:
Alert Online is een platform voor cybersecurity. Alert  Online heeft als doel om Nederland  online veiliger te maken.  U kunt hier praktische tips vinden om uw eigen online veiligheid te verbeteren. Daarnaast kunt informatie  over diverse vormen van cybercrime vinden, welke evenementen  worden georganiseerd, of checken hoe het met uw eigen cyberskills staat of die van uw werknemers middels een cyberskill quiz.  DDFr is partner van Alert Online en probeert op deze manier een steentje bij te dragen aan een online veiliger Nederland.

Met de Basisscan Cyberweerbaarheid van het Digital Trust Center kunnen ondernemers zelf op een laagdrempelige manier in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren.

Internet.nl: Op internet.nl kunt u controleren of uw internetverbinding, website en / of e-mail up-to-date is. Er wordt gecontroleerd of de modernste en betrouwbaarste internetstandaarden worden toegepast.

Haveibeenpwned: Een ieder weet dat het belangrijk is om regelmatig je wachtwoord te veranderen én niet overal dezelfde wachtwoorden te gebruiken. Toch vergeet men vaak wachtwoorden aan te passen of gebruikt men overal hetzelfde wachtwoord. Wilt u weten of uw e-mailadres onderdeel is geweest van een datalek, en daarmee met grote waarschijnlijk uw wachtwoord gehacked is, kijk dan op deze site. 

Politie: De politie heeft een site online gezet waarmee u kunt controleren of uw e-mailadres in een database stond die de politie bij criminelen in beslag heeft genomen. Een soort Nederlandse versie van Haveibeenpwned. De site wordt regelmatig door de politie bijgewerkt om de data up-to-date te houden.

Poort scanning: en wellicht heeft u hem al even uitgeprobeerd op onze site, maar mocht u dit nog niet gedaan hebben, met de poortscan kunt u simpel controleren of u niet iets per ongeluk  open hebt staan.

Phishing mail: Hoe herken je phishing mail? In dit filmpje wordt toegelicht waar je op moet letten om phishing mail te herkennen:
   

 
Kom vooral nog eens terug, mochten we nieuwe interessante links hebben gevonden, dan zullen we deze hier noteren!