Onderwijs en cultuur

Als onderwijsinstelling vraag je steeds meer van je IT-netwerk. Denk alleen al aan het aanbieden van online lessen en online kennis. Ook  leerlingenadministratie, roostering & planning en applicaties voor leerlingen moeten altijd beschikbaar zijn. Dit vraagt om een robuust en intelligent netwerk dat voldoende capaciteit heeft, schaalbaar is én de juiste bescherming biedt.

Een totaaloplossing

De meerwaarde van DDFR als netwerkpartner? Met onze kennis van interne en externe netwerken, cloud-infra én cybersecurity bieden we je een totaaloplossing. Van server-oplossingen (in de cloud, datacenter) tot internetverbindingen: wij richten een netwerk in dat jouw processen maximaal ondersteunt en ervoor zorgt dat elke gebruiker (van docent tot leerling) hier optimaal gebruik van kan maken. Nu, maar ook in de toekomst.

Network as a service

Sterke netwerken bouwen is één, het in conditie houden twee. DDFR neemt jou het beheer en onderhoud uit handen. Network as a Service noemen we dit. Alles goed geregeld; tegen een vast bedrag. Onze beheerders monitoren netwerkprestaties en zorgen proactief voor oplossingen zodra die prestaties in het gedrang komen. En mocht er onverhoopt tóch een storing of een gevaar ontstaan? Dan komen we in actie.

Veiligheid voorop

Cybersecurity is een thema dat vandaag de dag om continue aandacht vraagt. Om te voorkomen dat jouw processen worden platgelegd. En omdat leerkrachten, leerlingen, ouders erop mogen vertrouwen dat persoonlijke informatie bij jou in goede handen is. Ook bij deze veiligheids- vraagstukken bieden wij scholen actuele expertise en passende oplossingen.

Ook voor culturele instellingen

Ook voor culturele instellingen zijn wij partner op het gebied van IT-infra en cloud-infra. Zo zorgen wij voor de inrichting en het beheer van externe en interne netwerken. Ook ondersteunen wij jouw organisatie bij netwerkvragen rondom cybersecurity of de overstap naar de cloud. Resultaat: IT-netwerken die voldoende capaciteit, maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid bieden.

Ons trackrecord

In de afgelopen jaren zijn wij als netwerkpartner betrokken geweest bij diverse projecten voor scholen en culturele instellingen. Zo leveren wij aan De Friese Poort en NHL Stenden infrastructuur om locaties te koppelen.  Ook leveren we diensten aan Magister, de betrouwbare softwareleverancier voor schooladministratie en leerlingvolgsysteem. Voor Tresoar leveren en beheren wij een cultuurring waar diverse instellingen op aangesloten zijn. Daarnaast ondersteunen wij Tresoar op het gebied van cybersecurity.

 

  • ‘DDFR is de partner die met je meedenkt en meegroeit’
    Tresoar
    Bekijk case