Even voorstellen: Wilco van Dijk, stagiair HBO ICT Infrastructure, Design & Security

Van kleins af aan was Wilco altijd al geïnteresseerd in computers. Hij wist dus al heel vroeg dat hij iets in de IT wilde doen, maar nog niet in welke richting. Tijdens de MBO-opleiding merkte Wilco dat Netwerk & Security helemaal zijn ding was en koos deze richting voor zijn HBO vervolgstudie. Voor zijn stage worden diverse opdrachten uitgevoerd op de afdeling Netwerkbeheer en daarnaast ondersteunt hij de Servicedesk. Na de stageperiode blijft Wilco bij DDFR, zodat hij naast de schooluren ervaring kan opbouwen als netwerkbeheerder.

Hoe ben je bij DDFR terechtgekomen?
Ik was opzoek naar een stageplek voor mijn opleiding (Hbo-ICT Infrastructure, Design & Security). Via een eerdere stage bij een andere organisatie had ik al eens van DDFR gehoord. Ik heb vervolgens contact gezocht met DDFR en na een leuk gesprek heb ik de stageplek gekregen. Na mijn stageperiode ga ik op de vrije momenten (naast schooluren) werken bij DDFR, zodat ik ervaring als netwerkbeheerder kan opbouwen.

Wat ga je doen bij DDFR?
Ik ga diverse werkzaamheden uitvoeren op de afdeling Netwerkbeheer. Daarnaast zal ik ondersteuning bieden aan de afdeling Servicedesk mocht dit nodig zijn.

Wilde je altijd al iets in de IT?
Vanaf kleins af aan was ik altijd al geïnteresseerd in computers. Ik wist al heel vroeg dat ik iets in de IT wilde doen, maar nog niet in welke richting. Tijdens het volgen van mijn Mbo opleiding merkte ik dat netwerken en security helemaal mijn ding was. Ik studeer nu een soortgelijke richting op het Hbo.

Hoe bevalt het je bij DDFR?
Heel goed! Het is een mooi bedrijf en iedere dag is anders qua werkzaamheden. Ik heb leuke en behulpzame collega’s. De afgelopen tijd heb ik veel geleerd en leuke projecten uitgevoerd.

Wat zijn je doelen?
Eerst mijn Hbo-diploma en diverse certificaten behalen. Na mijn opleiding ga ik aan de slag als netwerkbeheerder.