Laat uw netwerk niet onbewaakt

Vulnerability Scanner

In een ideale wereld is uw organisatie volledig beschermd tegen cybercrime bedreigingen. De harde realiteit is echter dat dit nooit 100 procent het geval zal zijn. Toch zijn er een hoop middelen om de kansen zo klein mogelijk te maken en dus uw netwerk zo goed mogelijk te beveiligen. De beste manier om een datalek tegen te gaan, is dan natuurlijk ook de preventie ervan. Een van de preventieve diensten van DataDiensten Fryslân is de vulnerability scan, om u te helpen bij het verkleinen van uw kwetsbaarheid.

Waarom een vulnerability scan?
Bij de vulnerability scan van DataDiensten Fryslân wordt uw netwerk van buitenaf gescand op veel voorkomende kwetsbaarheden, welke een hacker de mogelijkheid bieden om toegang te krijgen tot uw systemen en data. Deze zwakke punten ontstaan vaak bij het verkeerd configureren of een foutieve programmering van op netwerk gebaseerde zaken, zoals routers, firewalls of webservers. Door op te sporen of deze kwetsbaarheden aanwezig zijn, wordt duidelijk of er verbeteringen aan te brengen zijn in de netwerkbeveiliging.

Hoe werkt het?
Om zo’n vulnerability scan te kunnen uitvoeren, komen we bij uw bedrijf langs om uw  netwerk te scannen. Afhankelijk van de grootte van uw netwerk kan dit 1 of meerdere dagen bedragen. Door middel van een security audit worden alle kwetsbaarheden in kaart gebracht, waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen urgente en minder urgente problemen. Op deze manier weet u welke problemen direct moeten worden aangepakt en welke op den duur opgelost mogen worden.
 
Na afloop van de scan ontvangt u een helder rapport waarin onze adviezen en aanbevelingen om uw bedrijfsnetwerk te verbeteren zijn verwerkt. Wilt u ook uw netwerk laten scannen? Neem dan gerust contact    met ons op.
 
Wil je de scan uitbreiden? Dat kan!
Compliancy check
Om de vulnerability scan nog completer te maken, is het ook mogelijk om een compliancy check uit te voeren. Hierbij wordt gecontroleerd of al uw systemen up-to-date zijn.

Firewall rulebase
Met onze grote kennis van firewalls kunnen wij de scan uitbreiden met een complete firewall rulebase controle. Uw firewall wordt dan inhoudelijk gecheckt op zwakke punten.