Uw digitale snelweg

Klantcase Kabelnoord

Kabelnoord is het bedrijf dat er dagelijks voor zorgt dat 22.500 abonnees in de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland, Ameland en Schiermonnikoog gebruik kunnen maken van televisie, radio, internet en telefonie. Naast het bedienen van de particuliere consument levert Kabelnoord ook zakelijke verbindingen en diensten.

In het recente verleden werden alle coaxaansluitingen omgezet naar glasvezelaansluitingen. Dit zorgt voor hogere internetsnelheden voor de internetgebruiker. Voor DataDiensten Fryslân betekent dit ook een verandering in dienstverlening. DataDiensten Fryslân moet ervoor zorgen dat de internetfeed optimaal is. 
 
‘’DataDiensten Fryslân is de internet service provider voor Kabelnoord. Een stabiele en toekomstgerichte dienstverlening is van belang voor continuïteit en capaciteit van de verbindingen. Daarnaast werken we nauw samen met DataDiensten Fryslân om internetverbindingen voor derden te kunnen realiseren. DataDiensten Fryslân is voor ons een goede partij om mee samen te werken om te werken naar doelgerichte en efficiënte oplossingen voor onze klanten.  Onze eindgebruikers zijn particuliere en zakelijke klanten, zoals bijvoorbeeld gemeenten en zorginstellingen.’’ 
 
Anton van der Hoek, Kabelnoord