Pagina wordt geladen...

>

Scan ip-adres

Met deze poortscanner kunt u gemakkelijk en snel open poorten vinden achter uw publieke IP-adres. Aan de hand van deze scan kunt u vaststellen of er ook ongewenste open deuren zijn en of deze gesloten moeten worden in het kader van netwerksecurity.

 

Wat is een poort?

Netwerkpoorten worden gebruikt voor inkomende netwerkverkeer naar een specifieke applicatie toe. De basisregel die gehanteerd wordt, is: zet alleen poorten open als het absoluut noodzakelijk is en zet dan zo min mogelijk poorten open. Enkele bekende netwerkpoorten die open kunnen staan, zijn: 80(http) & 443(https). Deze poorten worden vaak gebruikt door webservers.

 

Mocht u naar aanleiding van de scan vragen hebben of advies willen, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst!

Let op: deze scan is  bedoeld als een hulpmiddel om snel en eenvoudig te controleren of er poorten open staan gekoppeld aan het door u opgegeven IP-adres. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend! Uiteraard worden het door u opgegeven IP-adres danwel de getoonde testresultaten niet door ons opgeslagen.
Te scannen ip adres