Luistert
Adviseert
Lost op
Bel 058 845 80 00

Consultancy

 

IPv6

Ieder nieuw apparaat, van smartphone tot koelkast, van auto tot kerncentrale, is uitgevoerd met computers die op afstand te benaderen zijn. Dit is mogelijk door de uitgifte van IP adressen. Binnenkort zijn alle huidige IP adressen (de IPv4 serie) uitgegeven. Met de huidige uitgiftesnelheid zijn er per 1 april 2013 geen nieuwe IPv4 adressen meer uitgegeven door Ripe.

 

Er is een nieuwe IP reeks ontwikkeld die in de huidige en nieuwe behoefte kan voorzien. Te weten IPv6. Maar laat u niet misleiden door de benaming. Het huidige protocol is niet opwaarts compatible. IPv6 is, anders dan dat de naam doet vermoeden, een totaal ander protocol. Gevolg is dat het niet zo zondermeer functioneert binnen uw huidige omgeving. Wilt u weten wat u moet doen om klaar te zijn voor dit nieuwe protocol, maak dan gebruik van onze kennis en kunde van IPv6 opgebouwd als internet serviceprovider en netwerkbeheerder.


Internet

Internet is er in verschillende smaken. Overboekt, upstream, downstream, BGB, redundant, 95 percentiel, en flatfee.  Ziet u door de bomen het bos nog. Wij geven u inzicht en adviseren u graag zodat u in staat bent om de juiste keuze te maken.

 

Beveilig

U heeft ongetwijfeld virusscanners op uw pc’s en u maakt vast gebruik van de firewalls. De eerste barrière is echter uw netwerk. Steeds meer maken bedrijven gebruik van thuiswerken en worden allerlei apparaten, maar ook uw andere bedrijfslocaties gekoppeld aan uw netwerk. Wilt u weten wat de gevolgen zijn voor uw netwerk indien u uw beveiliging  vergroot met behoud van flexibiliteit? Zet dan onze ervaring in.


Inrichten van uw netwerk

Als u een huis bouwt moet het fundament goed zijn. De opbouw en sterkte van de fundering  is afhankelijk van de keuze die gemaakt wordt voor het gebouw dat u er op wilt zetten. Wilt u uw woning verbouwen, dan moet er ook altijd gekeken worden of het fundament de verbouwing kan dragen. Dat zelfde geldt ook voor uw netwerk. Helaas wordt het niet altijd beseft. Wilt u weten of u het juiste netwerkfundament heeft voor uw verbouwing of nieuwbouw? Dan kunnen wij u passend adviseren.