Actueel bij DDFr

Even voorstellen

23 - mei - 2018

Sinds 2005 is Leo Haaima een vertrouwd gezicht bij DataDiensten Fryslân. Wat ooit begon met een stage is uitgegroeid tot een functie van teamleider/senior netwerkbeheerder.

Leo vertelt: “Ik heb op de ROC Friese Poort in Drachten een opleiding gedaan voor systeembeheer. Dat smaakte naar meer en ik heb me op dezelfde school gespecialiseerd met een opleiding in netwerkbeheer. Ik liep destijds stage bij DDFr.  Ergens aan het einde van mijn stage ben ik naar toenmalig directeur Rolf van der Meulen gelopen met de vraag of er een plekje voor mij was bij DDFr.  Dat was er en zodoende ben ik sinds januari 2005 in dienst bij DDFr. Ik ben begonnen op de servicedesk, en heb me, door de jaren heen ontwikkeld tot teamleider/senior netwerkbeheerder”.

Dit is een dubbele functie. Leo is teamleider van de afdeling servicedesk en senior netwerkbeheerder. Een dubbeltaak die prima samen gaat.  “Als teamleider ben ik de eerste contactpersoon bij problemen in de organisatie. Ook voor vragen over bijvoorbeeld verlof en ziektemelding ben ik het eerste aanspreekpunt. Deze functie wil ik  de komende jaren verder ontwikkelen. Ik verzorg ook de planning voor de afdelingen servicedesk en netwerkbeheer. Daarnaast heeft het verbeteren van informatieprocessen en het monitoren van de kwaliteit die de organisatie levert en het verbeteren daarvan mijn continue aandacht”, aldus Leo Haaima.

Werken bij DDFr is bijzonder zo vertelt Leo omdat er een flexibele, ambitieuze en informele sfeer binnen de organisatie is. “DDFr is een organisatie die verder wil ontwikkelen. De laatste jaren hebben we veel ontwikkeling op het gebied van redundantie en cyber security gehad. En dat maakt het werken interessant. In ontwikkeling blijven is voor mij als persoon een vereiste; daarom past DDFr ook heel goed bij mij.

Naast zijn drukke werk is Leo thuis al tien jaar getrouwd met Annechien en vader van Kirsten (5) en Hidde (2,5). “In mijn vrije tijd ben ik actief in onze kerk als leider van een jeugdgroep, doe ik aan hardlopen, ben ik bezig met zelfbouw hifi , muziek luisteren, beetje klussen in en rond het huis en fotograferen”.  Zoals gezegd: Leo Haaima, een man van beweging en ontwikkeling!