Actueel bij DDFr

Even voorstellen: Geert-Meint de Vries

9 - maart - 2020

Geert-Meint de Vries is al jarenlang een vaste medewerker bij Data Diensten Fryslân. Met een vooropleiding in de Veehouderij en Beveiliging kwam hij via het BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) terecht bij de servicedesk van DDFr.
‘Een hele mooie kans die destijds voorbij kwam’, zo vertelt Geert Meint. ‘Ik had geen ervaring in de ICT maar dat kwam natuurlijk goed vanaf het moment dat ik bij de servicedesk ging werken. Ik heb dat 2 à 3 jaar gedaan en ben vervolgens doorgestroomd naar Netwerkbeheer’.

Op de vraag wat een netwerkbeheerder doet vertelt Geert Meint: ‘Als netwerkbeheerder onderhouden we ons netwerk. Daar waar nodig passen we verbeteringen door en is er een storing dan zorgen wij dat we het oplossen en dat er vooral een blijvende oplossing komt. Een netwerkbeheerder doet zijn werk meestal vanaf kantoor, soms zijn we in het datacenter te vinden en een enkele keer zijn we bij de klant om apparatuur te vervangen of te plaatsen. Genoeg afwisseling dus’.

Een echt familiebedrijf zo omschrijft Geert-Meint DDFr. ‘Ik heb leuke collega’s en uitdagend en afwisselend werk. Ik ben dit jaar teamleider geworden en dat geeft mijn werk nog een extra dimensie. Bovendien ben ik in deze tak van sport nog lang niet uitgeleerd. Ik hoop mij verder te kunnen ontwikkelen in deze branche. Mijn focus binnen het bedrijf ligt op overall netwerkbeheer. Daarvan is cybersecurity tegenwoordig een niet meer weg te denken onderdeel’. Iets waar hij zich in de toekomst graag meer in wil gaan verdiepen.

Over sport gesproken...klopt het dat jij een fanatieke hardloper bent in het team van DDFr? ‘Nou fanatiek is misschien een iets te groot woord. Het klopt wel dat ik twee jaar geleden heb meegedaan aan de Loop Leeuwarden. Ook dit jaar staat deze ‘run’ weer in mijn agenda met een uitroepteken! Samen met een aantal ‘DDFr-familieleden’ hopen we op 17 mei weer mee te doen’ aldus Geert Meint.

Naast deze familie is er ook nog een eigen gezin; samen met zijn echtgenote hebben ze twee jongens van 3 en 4 jaar. Eind maart wordt het derde kindje verwacht in het gezin De Vries. Met drie kleintjes is er minder tijd voor de hobbies. Voetballen is ook een vrijetijdsbesteding dat bij de familie De Vries hoort. Een serie of film kijken is ook iets wat Geert Meint graag doet. En is er dan wat tijd over dan is gamen helemaal een favoriete bezigheid.